چرا باید اتوماسیون یاد بگیریم ؟ در ایران اغلب کارخانجات در زمینه برق با تابلوهایی که مدارات آنها با رله و بوبین و… بسته شده است، سرو کار دارند و در برخی کارخانجات که اتوماسیون (خودکارسازی) و ربات های صنعتی راه یافته است، از طریق خرید دستگاه های که از کشور های اروپایی (معمولا آلمان ) صورت گرفته، انجام شده است.

 

چرا باید اتوماسیون یاد بگیریم

و این دستگاه ها غالبا برای چند دهه قبل اروپا بوده اند و به همین خاطر بسیاری از استانداردها را که جدیدا تدوین شده است را رعایت نکرده اند و خیلی از مواردی را که باعث بهینه کار کردن دستگاه ها می شود رعایت نکرده اند.
و این باعث می شود که ما در میزان تولید و کیفیت محصولات خیلی حرف برای گفتن نداشته باشیم و نه تنها بازارهای جهانی را از دست بدهیم بلکه برای رفع نیاز های خود از محصولات آنها استفاده کنیم و این به خودی خود بزرگترین ضربه ها را به کشور و مردم ما از نظر اقتصادی و فرهنگی و… می زند.
یکی دیگر از معایب اینگونه مدیریت کردن صنعت کشور ایران این است که ما سالانه برای تولید کالا چندین برابر سایر کشور های پیشرفته انرژی مصرف کنیم (یعنی اصراف کنیم )، که ما از این کار هم از طرف دین مبین اسلام نهی شده ایم و هم اینکه بحران انرژی فراروی جهان این اجازه را به ما نمی دهد که بخواهیم ادامه را همین گونه طی کنیم.
از سوی دیگر ما نیاز به تولید محصولات متنوع داریم و غالب دستگاه های موجود تنها برای یک رنج محدود از کار طراحی شده اند و اگر کارخانه ای بخواهد تغییراتی در محصول خود ایجاد کند مجبور است با هزینه های گزاف اقدام به خرید دستگاه دیگری از همان شرکت ها کند.
همه این عوامل وچندی دیگر موجب سوق دادن ایران به سمت یادگیری طراحی وکار با اتوماسیون شده است .
با اینکه مدتی است این کار در ایران شروع شده است و اتوماسیون و ابزار دقیق در صنعت ایران فرا گیر شده است ، اما به خاطر بالا بودن هزینه های این کار و پیچیده بودن کار کردن و طراحی و برنامه نویسی آنها و نبودن تخصص های لازم ، جز در صنایع نفت که انجام این کار برای آنها حیاتی است در صنایع دیگر هنوز جایگاه خود را پیدا نکرده است.البته در صنایع نفت هم هنوز این کار را به صورت کپی کاری از کارهای شرکت های خارجی که قبلا برای نصب اقدام کرده اند انجام می دهند .
یکی از علل گرانی های انجام کارها ی اتوماسیون این است که در تجهیزات اولیه مثلا همان plc شرکتی مانند SIMENS بازار را انحصاری کرده و قیمت ها را مخصوصا در مواقع تحریم ها به بالاترین سقف خود می رسانند .

چرا باید اتوماسیون یاد بگیریم
اما امروز ما به شما اعلام می کنیم که با صرف هزینه ای معادل یک سوم میتوانید همان کارایی را با اطمینان بالا از محصولات FATEK یا LS بخواهید و هیچ مشکلی هم نداشته باشید.
FATEK یک شرکت تایوانی و LS یک شرکت کره ای هستند که با ارائه محصولاتی مانند plc با امکانات فوق العاده و کارایی بالا واطمینان جایگاه خوبی در تجارت جهانی پیدا کرده است.
از دیگر مزیتهای محصولات این شرکت ها کارکرد آسان با محصولات شرکت FATEK و LS می باشد. حال در ادامه خواهید دید که اگر در یک سطح ابتدایی و قابل قبول اطلاعاتی از برق و دیجیتال داشته باشید، برنامه نویسی و کار با این PLC ها چه قدر آسان است.
محاسن اتوماسیون
۱٫کاهش مصرف انرژی گاهی تا سقف ۵۰ %
۲٫بالا بردن کیفیت محصولات و گرفتن استاندارد های جهانی
۳٫پایین آوردن هزینه های تمام شده برای تولید محصول
۴٫پایین آوردن اشتباهات اپراتوری
۵٫از بین بردن کم کاری های اپراتوری
۶٫افزایش میزان تولید با همان امکانات و دستگاه های موجود
۷٫امکان ترسیم نمودار های کارکرد
۸٫امکان تهیه گزارش ساعات کارکرد و آمار های دقیق تولید جهت برنامه ریزی های مدیریتی
۹٫امکان چند سطحی کردن آمار و برخی دست کاری های فنی از طریق گذاشتن پسورد روی دکمه ها برای جلوگیری از سوء استفاده اپراتوری
۱۰٫کاهش ضایعات و پرت تولید
۱۱٫با کاهش میزان مصرف و بالا بردن بهروری کارخانه می توان وارد لیست شرکت های سبز شد و امروزه این کار در امر

تبلیغات وگرفتن موافقت اصولی برای وام و سایر امور مدیریتی یک فاکتور مهم است.